unable to view email? click here  
 

  
 
 
 

Kerstmis 2011 in Kasulu

 
Het is december en Kerstmis en Oud en Nieuw zijn al weer dichterbij. In Kasulu zijn ze ook heel druk met de voorbereiding voor de kerst. Traditiegetrouw wil iedereen nieuwe kleding voor het feestelijke seizoen. De kleermakers hebben het dus druk. Ook onze voormalige leerlingen die aan de kleermakerij afstudeerden hebben het druk met hun eigen 'bedrijf' . In 2011 zijn 7 jonge volwassenen als kleermaker afgestudeerd. Inmiddels is er een club 'Upendo Tailors Group' (liefde kleermakers groep) opgericht. Deze groep van voormalig gesponsorde jong volwassen werken samen, delen kennis, verwijzen klanten naar elkaar, voeren gezamenlijk marketing campagnes uit en hebben een start met een eigen ontwikkelingsfonds gemaakt.
 
 
 
Vastenactie Mariaschool uit Paterswolde in het teken van Stichting Kasulu.
 
De leerlingen van de Mariaschool uit Paterswolde hebben op verschillende manieren geld ingezameld. Van auto’s wassen , flessen inzamelen, een heitje voor een karweitje tot paardenhaar kammen.
Paul Wabike kwam vertellen over het leven van de kinderen in Tanzania. Hij vertelde dat de kinderen in Afrika, ondanks de armoede vrolijk en positief zijn. Er wordt veel gezongen en gedanst. Het liedje “Simama (opstaan) Kaa (zitten), Ruka (springen)……is door veel leerlingen van de Mariaschool gezongen.
 
Donderdagmiddag 21 april werd de vastenactie afgesloten met een Afrikaanse markt. Het was prachtige Afrikaans weer en buiten en binnen was er van alles te doen voor groot en klein. Zo kon je onder andere een cursus Swahili volgen, aaneen djembee workshop deelnemen, Afrikaans kleien en tijgertje prik doen. Ook waren er allerlei overheerlijke Afrikaanse gerechten te koop, zoals, bonenkoekjes en overheerlijke pindasoep. Er waren prachtige prijzen te winnen bij de loterij. Deze prijzen waren kosteloos beschikbaar gesteld door de plaatselijke winkeliers. De prijswinnaars gingen dan ook zeer tevreden naar huis.
De leerlingen van de Mariaschool hadden zelf ook allemaal dingen gemaakt om te verkopen. Er waren zelfgemaakte kettingen, armbandjes, brievenhouders, portemonneetjes en ballen. Veel van deze spullen waren van recyclede materialen gemaakt. Zo waren de ballen van oude fietsbanden en kranten gemaakt.
 
De opbrengst van de Vastenactie was 885 euro. Een bedrag om supertrots op te zijn. Van dit geld kunnen heel veel kinderen in Tanzania naar school toe.
De teamleden van de Mariaschool zijn zeer trots op de inzet van hun leerlingen.
 
 
 
BUILDING THE FOUNDATION FOR A SECURE FUTURE
Stichting Kasulu KvK: 02086436. Rekeningnummer: 55.61.76.960
De stichting is officieel opgericht door middel van een notariele akte en als een goed-doel-instelling aangemerkt door de belastingdienst.
 
 
 
  unsubscribe