unable to view email? click here  
 

  
 
 
 

Kasulu opleiding- en informatiecentrum

 
Met het oog op de bestrijding van armoede en ziekte lanceert Stichting Kasulu een educatief centrum voor vrouwen en jeugd, waarbij zij toegang krijgen tot een aantal elementaire opleidingen in computervaardigheden, bijeen kunnen komen om te discussiëren over de eigen ontwikkeling en om samen oplossingen te kunnen vinden voor het onderwijs van hun kinderen. 
Het centrum zal ook gebruikt worden voor bijeenkomsten, informatie over hiv/aids, voeding en ondernemerschap. In dit centrum zal een TV, enkele computers en een zaal voor vergaderingen en opleidingen komen.
 
Door dit te doen wil Stichting Kasulu de hele gemeenschap in het proces van de eigen ontwikkeling samen brengen.
 
Met zonnepanelen kan dit opleidingscentrum constant, betrouwbaar en duurzaam gebruikt worden.
De hoofdreden voor het centrum is om vrouwen en jonge mensen een kans te bieden om een vaardigheid te leren zonder daar ver van huis voor te moeten. Voor moeders met kleine kinderen is dit de enige optie om vaardigheden te verwerven en ook voor het gezin te zorgen.
 
Veel vrouwen in Kasulu handwerken en maken o.a. geweven matten en kleding, terwijl veel jonge mensen bezig met zijn met houtsnijwerk, timmer- en schilderwerk. Dit centrum zal hen een uitstekend platform bieden voor het ambachtelijke werk en hen helpen zoeken naar (nieuwe) markten voor hun ambachten.
 
Het probleem is dat er in Kasulu geen elektriciteit is, wat wel nodig is om dit centrum tot stand te brengen.
Om dit probleem op te lossen zoekt Stichting Kasulu nu geld en middelen om zonnepanelen aan te schaffen en te installeren, die voor een constante stroomvoorziening kunnen zorgen.
De stichting zal gebruik maken van de gebouwen van het bisdom Kigoma en de Franciscaanse zusters zullen de opleiding bieden.
 
21 maart 2010 is het zover!
De stichting Wereld Contact in Wehl heeft voor de 2de keer in 2 jaar een sponsor run georganiseerd voor de stichting. Het motto voor dit jaar is 'zonnepanelen voor Kasulu'. Graag willen we jullie allemaal uitnodigen om mee te doen met de sponsor run. 
U kunt een kind of kinderen die gaat/gaan rennen sponsoren door te bellen, een e-mail naar ons te sturen of gewoon online doneren, maar u kunt ook naar Wehl komen. Laat het ons tijdig weten of u meekomt dan kunt u samen met ons meerijden. Graag horen we van u via: e-mail of telefoon: 06 402 997 30 of 0592 866 250.
 
 
Ander nieuws:
 
Kasulu werkt met het Kabanga ziekenhuis om het aantal medisch personeel in het ziekenhuis te verhogen. 
Kabanga ziekenhuis ligt in Kasulu district. 
Onlangs heeft Stichting Anna Poot 15 verpleegkundige studenten gesponsord op Kabanga Nursing School. 
De overeenkomst is dat deze studenten nog minstens drie jaar na het afstuderen in Kabanga blijven, zodat het aantal werknemers toeneemt.
 
 
 
BUILDING THE FOUNDATION FOR A SECURE FUTURE
Stichting Kasulu KvK: 02086436. Rekeningnummer: 55.61.76.960
De stichting is officieel opgericht door middel van een notariele akte en als een goed-doel-instelling aangemerkt door de belastingdienst.
 
 
 
  unsubscribe